Blogs - Salon Belletique

Blogs

Verschil tussen gelnagels en gellak

Nu we het goede nieuws hebben gehad dat de nagelsalons weer open mogen, stromen de vragen en afspraken weer binnen. Een vraag die ik afgelopen week al een paar keer voorbij heb horen komen is: wat is nou eigenlijk het verschil tussen gelpolish en gelnagels. Veel van jullie denken waarschijnlijk dat wanneer er gepraat wordt over gelnagels dat hiermee alleen de gelpolish wordt bedoeld, maar dit is absoluut niet het geval. In deze blog leg ik je het verschil uit! 

Wat is Gelpolish/gellak

Gelpolish combineert de eigenschappen van een gel en een gewone nagellak samen. Het is geen verlenging van de nagels , maar een vorm van natuurlijke nagelversteviging. Gelpolish wordt aangebracht op de natuurlijke nagel, de gelnagel of de acrylnagel. Het wordt uitgehard onder de UV/LED-lamp, dit zorgt ervoor dat je een paar weken plezier kan hebben van jouw gelakte nagels. In tegenstelling tot normale nagellak blijft gelpolish ongeveer 2/3 weken mooi.  

Wat zijn Gelnagels

Gelnagels worden gezien als de meest natuurlijke vorm van kunstnagels. Gel is een stroperige substantie die niet zonder UV/LED-licht hard wordt. Wil je verstevigende en langere nagels? Dan zijn gelnagels hiervoor een perfecte oplossing. Om de nagels te verlengen wordt er gebruik gemaakt van tips of sjablonen. Daarna wordt op de verlenging de gel aangebracht. 

Het verschil tussen gelpolish en gelnagels

Wat is nou het verschil? Gel die wordt gebruikt voor gelnagels is in tegenstelling tot gelpolish een stuk dikker en harder, deze zal ook langer mooi blijven dan gelpolish. Wanneer je gelpolish aanbrengt op de natuurlijke nagel is verlenging niet mogelijk, maar bij gelnagels kan dit wel. 

Heb jij naar aanleiding van dit blog nog vragen over de verschillen, of wil je weten welke vorm van (kunst)nagels het beste bij jou past? Neem dan gerust contact met mij op via de chat of whatsapp!

Welke nagelvorm past bij mij?

Een bezoekje aan de nagelstylist hoort ontspannen te zijn, maar je hebt zoveel keuzes dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Naast de kleur en de lengte zijn er voor jouw nagels ook verschillende vormen mogelijk. Vierkant, rond of puntig, alles kan. Maar welke nagelvorm past het best bij jou en laat jouw nagels het beste uitkomen?

Waar moet je op letten? 

Het kiezen van de vorm van je nagels is voor jullie erg belangrijk, maar dit hoeft niet voor zweterige handjes bij de nagelstyliste te zorgen. Het is bij het kiezen van de juiste vorm belangrijk om naar de vorm van je nagelbed en je vingers te kijken. 

Welke nagelvormen zijn er?  

Rond: De ronde nagelvorm is de meest natuurlijke vorm. Deze vorm wordt vaak gebruikt bij mensen die brede nagelbedden hebben en deze smaller willen laten lijken. Een ronde vorm is ook perfect te gebruiken bij kortere nagels. 

Ovaal: Ovale nagels zijn een iets elegantere vorm van de ronde nagels en laten jouw vingers extra lang en slank lijken! Ook deze vorm is ideaal voor mensen met een breder nagelbed. 

Amandel: De amandel vorm lijkt op de ovale nagelvorm maar loopt in de punt iets smaller af. Deze vorm is geschikt voor zowel smalle als brede nagelbedden. Wel is deze vorm minder geschikt voor mensen waarbij de nagels snel breken of inscheuren. 

Vierkant: Vierkante nagels zijn enorm sterk. Deze vorm is zowel geschikt voor lange als korte nagels. Deze vorm is perfect voor mensen met smalle handen en lange, dunne vingers. Dit omdat je bij bredere nagelbedden een extra accent legt op de breedte. 

Squovaal: Deze nagelvorm is een combinatie van de ronde en de vierkante vorm. Deze vorm is iets eleganter dan de vierkante nagelvorm en iets steviger dan de ovale. 

Ballerina: Wanneer je van nature stevige nagels hebt is deze vorm misschien wat voor jou. Deze nagels lopen aan de bovenkant smaller toe maar hebben wel een rechte rand aan de zijkant. 

Stiletto: De stiletto vorm is een gewaagde keus! Deze vorm is perfect voor liefhebbers van lange nagels maar vraagt wat meer onderhoud. Voor deze stijl is het belangrijk om van nature erg sterke nagels te hebben, zodat ze niet snel afbreken. 

Natuurlijk kan jouw nagelstyliste jou helpen bij het maken van de juiste keuze. Toch is de vorm van je nagels ook iets persoonlijks. Laat je dus zeker niet leiden door deze blog, maar proberen kan geen kwaad! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op! 

Welke nagelvorm

Het verschil tussen acrylnagels en gelnagels

Baal jij ook zo van je gebroken, korte of ingescheurde nagels? Dan is er geen betere finishing touch voor jouw nagels dan een set acrylnagels of gelnagels. Een set kunstnagels van acryl of gel kan aangebracht worden met of zonder verlenging en in allerlei verschillende vormen en kleuren. Een perfecte oplossing om altijd met mooie verzorgde nagels door het leven te gaan!

Wanneer jij een nagelsalon binnenstapt, kom je er achter hoeveel verschillende mogelijkheden er zijn op het gebied van kunstnagels. Zo zal jouw nagelstyliste jou ook de vraag stellen of je gelnagels of acrylnagels wilt hebben. Maar wat is nu eigenlijk het verschil?

De verschillen
Wekelijks krijg ik in mijn salon de vraag wat nou eigenlijk het verschil is tussen acrylnagels en gelnagels. En terecht, want deze twee soorten kunstnagels lijken erg op elkaar. Het grootste verschil zit hem in het uiterlijk van de nagels. Gelnagels zijn wat dunner dan acrylnagels waardoor gelnagels een meer natuurlijke uitstraling hebben. Maar dit is niet het enige verschil. Nog een aantal verschillen zijn:

  • Gelnagels zijn zacht, flexibel en buigzaam. Hierdoor zullen ze minder snel afbreken dan acrylnagels. Acrylnagels zijn extreem hard. Doordat de acrylnagels zo hard zijn en dus niet meebuigen, kan de nagel bij zwaar stoten of ombuigen lelijke breuken in de nagel veroorzaken.
  • Tijdens het zetten van gelnagels heb je minder last van chemische geurtjes dan bij het zetten van acrylnagels.
  • Tussen de verschillende lagen door moeten gelnagels telkens uitharden onder de UV-lamp. Acryl hoeft niet in de lamp te drogen. Al duurt de behandeling van gelnagels ongeveer even lang als die van acrylnagels.
  • Gelnagels kunnen alleen verwijderd worden door te vijlen. In tegenstelling tot gelnagels zijn acrylnagels wel afweekbaar in aceton.

Goed om te weten!
Van een nieuwe set acrylnagels of gelnagels heb je tot wel 4 weken plezier. Wanneer je nagels uitgegroeid zijn kunnen ze verwijderd worden of opgevuld worden. Vaak bieden nagelsalons het opvullen van een set voordeliger aan. Is er een nagel beschadigd of afgebroken? Dan kan jouw nagelstyliste deze vaak makkelijk repareren! Wil je jouw kunstnagels helemaal verwijderen? Laat dit dan doen door een professionele salon, zo voorkom je dat je eigen nagels beschadigen.

Nog vragen? Twijfel niet en neem gerust contact op!

WhatsApp met Salon Belletique