Het verschil tussen acrylnagels en gelnagels - Salon Belletique

Baal jij ook zo van je gebroken, korte of ingescheurde nagels? Dan is er geen betere finishing touch voor jouw nagels dan een set acrylnagels of gelnagels. Een set kunstnagels van acryl of gel kan aangebracht worden met of zonder verlenging en in allerlei verschillende vormen en kleuren. Een perfecte oplossing om altijd met mooie verzorgde nagels door het leven te gaan!

Wanneer jij een nagelsalon binnenstapt, kom je er achter hoeveel verschillende mogelijkheden er zijn op het gebied van kunstnagels. Zo zal jouw nagelstyliste jou ook de vraag stellen of je gelnagels of acrylnagels wilt hebben. Maar wat is nu eigenlijk het verschil?

De verschillen
Wekelijks krijg ik in mijn salon de vraag wat nou eigenlijk het verschil is tussen acrylnagels en gelnagels. En terecht, want deze twee soorten kunstnagels lijken erg op elkaar. Het grootste verschil zit hem in het uiterlijk van de nagels. Gelnagels zijn wat dunner dan acrylnagels waardoor gelnagels een meer natuurlijke uitstraling hebben. Maar dit is niet het enige verschil. Nog een aantal verschillen zijn:

  • Gelnagels zijn zacht, flexibel en buigzaam. Hierdoor zullen ze minder snel afbreken dan acrylnagels. Acrylnagels zijn extreem hard. Doordat de acrylnagels zo hard zijn en dus niet meebuigen, kan de nagel bij zwaar stoten of ombuigen lelijke breuken in de nagel veroorzaken.
  • Tijdens het zetten van gelnagels heb je minder last van chemische geurtjes dan bij het zetten van acrylnagels.
  • Tussen de verschillende lagen door moeten gelnagels telkens uitharden onder de UV-lamp. Acryl hoeft niet in de lamp te drogen. Al duurt de behandeling van gelnagels ongeveer even lang als die van acrylnagels.
  • Gelnagels kunnen alleen verwijderd worden door te vijlen. In tegenstelling tot gelnagels zijn acrylnagels wel afweekbaar in aceton.

Goed om te weten!
Van een nieuwe set acrylnagels of gelnagels heb je tot wel 4 weken plezier. Wanneer je nagels uitgegroeid zijn kunnen ze verwijderd worden of opgevuld worden. Vaak bieden nagelsalons het opvullen van een set voordeliger aan. Is er een nagel beschadigd of afgebroken? Dan kan jouw nagelstyliste deze vaak makkelijk repareren! Wil je jouw kunstnagels helemaal verwijderen? Laat dit dan doen door een professionele salon, zo voorkom je dat je eigen nagels beschadigen.

Nog vragen? Twijfel niet en neem gerust contact op!

WhatsApp met Salon Belletique