Verschil tussen gelnagels en gellak - Salon Belletique

Nu we het goede nieuws hebben gehad dat de nagelsalons weer open mogen, stromen de vragen en afspraken weer binnen. Een vraag die ik afgelopen week al een paar keer voorbij heb horen komen is: wat is nou eigenlijk het verschil tussen gelpolish en gelnagels. Veel van jullie denken waarschijnlijk dat wanneer er gepraat wordt over gelnagels dat hiermee alleen de gelpolish wordt bedoeld, maar dit is absoluut niet het geval. In deze blog leg ik je het verschil uit! 

Wat is Gelpolish/gellak

Gelpolish combineert de eigenschappen van een gel en een gewone nagellak samen. Het is geen verlenging van de nagels , maar een vorm van natuurlijke nagelversteviging. Gelpolish wordt aangebracht op de natuurlijke nagel, de gelnagel of de acrylnagel. Het wordt uitgehard onder de UV/LED-lamp, dit zorgt ervoor dat je een paar weken plezier kan hebben van jouw gelakte nagels. In tegenstelling tot normale nagellak blijft gelpolish ongeveer 2/3 weken mooi.  

Wat zijn Gelnagels

Gelnagels worden gezien als de meest natuurlijke vorm van kunstnagels. Gel is een stroperige substantie die niet zonder UV/LED-licht hard wordt. Wil je verstevigende en langere nagels? Dan zijn gelnagels hiervoor een perfecte oplossing. Om de nagels te verlengen wordt er gebruik gemaakt van tips of sjablonen. Daarna wordt op de verlenging de gel aangebracht. 

Het verschil tussen gelpolish en gelnagels

Wat is nou het verschil? Gel die wordt gebruikt voor gelnagels is in tegenstelling tot gelpolish een stuk dikker en harder, deze zal ook langer mooi blijven dan gelpolish. Wanneer je gelpolish aanbrengt op de natuurlijke nagel is verlenging niet mogelijk, maar bij gelnagels kan dit wel. 

Heb jij naar aanleiding van dit blog nog vragen over de verschillen, of wil je weten welke vorm van (kunst)nagels het beste bij jou past? Neem dan gerust contact met mij op via de chat of whatsapp!

WhatsApp met Salon Belletique