Welke nagelvorm past bij mij? - Salon Belletique

Een bezoekje aan de nagelstylist hoort ontspannen te zijn, maar je hebt zoveel keuzes dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Naast de kleur en de lengte zijn er voor jouw nagels ook verschillende vormen mogelijk. Vierkant, rond of puntig, alles kan. Maar welke nagelvorm past het best bij jou en laat jouw nagels het beste uitkomen?

Waar moet je op letten? 

Het kiezen van de vorm van je nagels is voor jullie erg belangrijk, maar dit hoeft niet voor zweterige handjes bij de nagelstyliste te zorgen. Het is bij het kiezen van de juiste vorm belangrijk om naar de vorm van je nagelbed en je vingers te kijken. 

Welke nagelvormen zijn er?  

Rond: De ronde nagelvorm is de meest natuurlijke vorm. Deze vorm wordt vaak gebruikt bij mensen die brede nagelbedden hebben en deze smaller willen laten lijken. Een ronde vorm is ook perfect te gebruiken bij kortere nagels. 

Ovaal: Ovale nagels zijn een iets elegantere vorm van de ronde nagels en laten jouw vingers extra lang en slank lijken! Ook deze vorm is ideaal voor mensen met een breder nagelbed. 

Amandel: De amandel vorm lijkt op de ovale nagelvorm maar loopt in de punt iets smaller af. Deze vorm is geschikt voor zowel smalle als brede nagelbedden. Wel is deze vorm minder geschikt voor mensen waarbij de nagels snel breken of inscheuren. 

Vierkant: Vierkante nagels zijn enorm sterk. Deze vorm is zowel geschikt voor lange als korte nagels. Deze vorm is perfect voor mensen met smalle handen en lange, dunne vingers. Dit omdat je bij bredere nagelbedden een extra accent legt op de breedte. 

Squovaal: Deze nagelvorm is een combinatie van de ronde en de vierkante vorm. Deze vorm is iets eleganter dan de vierkante nagelvorm en iets steviger dan de ovale. 

Ballerina: Wanneer je van nature stevige nagels hebt is deze vorm misschien wat voor jou. Deze nagels lopen aan de bovenkant smaller toe maar hebben wel een rechte rand aan de zijkant. 

Stiletto: De stiletto vorm is een gewaagde keus! Deze vorm is perfect voor liefhebbers van lange nagels maar vraagt wat meer onderhoud. Voor deze stijl is het belangrijk om van nature erg sterke nagels te hebben, zodat ze niet snel afbreken. 

Natuurlijk kan jouw nagelstyliste jou helpen bij het maken van de juiste keuze. Toch is de vorm van je nagels ook iets persoonlijks. Laat je dus zeker niet leiden door deze blog, maar proberen kan geen kwaad! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op! 

Welke nagelvorm
WhatsApp met Salon Belletique